Linnékåren är en HBTQI-diplomerad verksamhet 

Buddy-programmet

Buddy-programmet har gett mig bättre själv-förtroende!

Varje år börjar ca 1200 studenter från andra länder studera på Linnéuniversitetet. Linnékåren samverkar med Linnéuniversitetet liksom med föreningar – i Kalmar och i Växjö – för att inresande studenter ska känna sig välkomna och trygga i den nya miljön.

Alla studenter vid Linnéuniversitetet kan – och är välkomna – att bli buddies. Är du intresserad av att träffa och stötta studenter från andra länder, kanske öva språk och ha kul? Bli buddy!

Jag önskar att jag vetat om Buddy-programmet när jag började

Varför tar vi svenskar av oss skorna när vi besöker någons hem? Varför handlar vi så mycket på IKEA? Äter vi bara köttbullar? Buddy-programmet handlar om att ge en internationell student en bra start. Som buddy får du nya vänner, du får öva din engelska (och kanske andra språk). Kanske har du varit på utbyte och vill behålla kontakten med landet du varit i? För att bli buddy en vårtermin, anmäl dig på hösten och tvärtom; för att bli buddy en hösttermin anmäl dig före sommaren. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Är du klar med dina studier men ska stanna och jobba i Växjö, och har intresse av att fortsätta träffa och lära känna internationella studenter? Då finns den lokala föreningen Friend Family Kronoberg

Anmälan steg-för-steg

*Anmäl dig genom att klicka på den gröna knappen här nedanför.

*Fyll i alla uppgifter & tryck på skicka. Du kan senare bli ombedd att lägga till uppgifter i din anmälan. Ha koll på mejlen du använde vid registreringen till Buddy-programmet!

*Du får en inbjudan via mejl till en buddyintroduktion på Teams. Detta är ett bra tillfälle att ställa frågor. Det går också bra att använda formuläret här nedanför!

*Du blir matchad! Läs Buddyguiden för tips &råd!

Vad händer sen?

*När du fått veta vem/vilka du blivit matchad med och varifrån student/erna kommer, ta reda på nåt om länderna.

*Ta kontakt med din newbie, och svara på frågorna hen kan tänkas ha.

*Föreslå att ses över en fika

*Ha kul, lär dig något nytt!

*Berätta för dina vänner hur kul det är att vara buddy!

Få tips och råd inför att bli buddy

Har du frågor om Buddy-programmet?

Kontakta vår studentkoordinator Karin!