Buddy-programmet

Buddy-programmet har gett mig bättre själv-förtroende!

Varje år börjar ca 1200 studenter från andra länder studera på Linnéuniversitetet. Linnékåren samverkar med Linnéuniversitetet liksom med föreningar, i Kalmar och Växjö, för att inresande studenter ska känna sig välkomna och trygga i den nya miljön.

Alla studenter vid Linnéuniversitetet kan – och är välkomna – att bli buddies i Kalmar eller Växjö. Intresserad av att träffa studenter från andra länder och ha kul? Bli buddy!

Jag önskar att jag vetat om Buddy-programmet när jag började

Varför tar vi svenskar av oss skorna när vi besöker någons hem? Varför handlar vi så mycket på IKEA? Äter vi bara köttbullar? Buddy-programmet handlar om att ge en internationell student en bra start. Som buddy får du nya vänner, du får öva din engelska (och kanske andra språk) som kan inspirera dig till att själv åka på utbyte eller jobba utomlands? Vi ser fram emot din anmälan!

Är du klar med dina studier men ska stanna och jobba i Växjö, och har intresse av att fortsätta träffa och lära känna internationella studenter? Då finns den lokala föreningen Friend Family Kronoberg

Anmälan steg-för-steg

*Anmäl dig genom att klicka på den gröna knappen här nedanför.

*Fyll i alla uppgifter och tryck på skicka. Du kan senare bli kontaktad och ombedd att lägga till uppgifter i din anmälan. Se till att ha koll på mejlen du använde vid registreringen till Buddy-programmet!

*Du får en inbjudan via mejl till en buddyintro på Teams. Detta är ett bra tillfälle att ställa frågor.

*Du blir matchad!

Vad händer sen?

*När du fått besked om vem/vilka du blivit matchad med och varifrån de kommer, ta reda på nåt om länderna.

*Ta kontakt med din newbie, och svara på frågorna hen kan tänkas ha.

*Föreslå att ses över en fika

*Ha kul, lär dig något nytt!

*Berätta för dina vänner hur kul det är att vara buddy!

Har du frågor om Buddy-programmet?

Kontakta vår studentkoordinator Karin!