Corona-information

På denna sidan finns Linnékårens information om hur du som student påverkas av Coronaviruset, covid-19. 

För att undvika onödig ryktesspridning, se till att få din information från säkra källor så som myndigheter och ansedda medier; t.ex. Folkhälsomyndigheten, Regeringen , Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och 1177

Studenter ska kunna ta ansvar

Linnékåren är positiv till att undervisningen återigen kommer att kunna bedrivas på plats. Många studenter har längtat efter att få träffa sina kurskamrater och lärare, och många har sett fram mot att studera i mer lämpliga miljöer än köksbordet och vardagsrumssoffan. Vi är övertygade om att återgången till fysisk undervisning gynnar både lärande och mående.

Samtidigt måste vi komma ihåg att pandemin inte är över än, och att alla måste ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. För att man som student ska kunna ta det ansvaret är det avgörande att den som uppvisar symtom kan hålla sig hemma utan att studierna blir alltför påverkade. Linnékåren tycker därför det är viktigt att all undervisning genomförs med all den flexibilitet som den enskilda kursens förutsättningar tillåter, samt att studenter får tidig och tydlig information om vilka faktiska anpassningar som kan göras i den kurs de läser.

Vi på kåren har arbetat för att få konkretiserad information till lärare gällande denna möjlighet och efter pådriv av utbildningsbevakarna så har universitetet gått ut med följande information till sina lärare:


Om studenter inte kan komma till undervisningen på grund av covidsymptom

Enskilda studenter kan behöva stanna hemma på grund av att de har symptom (inklusive lättare symptom) på covid-19 eller på grund av att de inväntar provsvar och därmed inte ska delta i föreläsningar på plats i våra lokaler. Vi ska försöka tillgängliggöra undervisningen för studenterna på lämpligt sätt. Exempel på alternativa sätt att delta kan vara via Zoom eller inspelningar etc. Likaså är det viktigt att vi är tillmötesgående vad gäller att ta igen obligatoriska moment.

Vi har i nuläget inte möjlighet att erbjuda någon avancerad hybridföreläsning. Universitetet har inte tillgänglig adekvat utrustning för hybridföreläsningar i alla salar, och det kan även vara problematiskt att bibehålla en likvärdig och rättssäker utbildning.


Studentkåren uppmanar studenter att ta vara på dessa möjligheter och att nyttja dem om symptom uppkommer för att minska risken för att vi får smittspridning här på våra campus! 

Snabblänkar

Lyckas med distansstudier

LNU:s Coronasida

Planera ett smittsäkert event

Information

Studenter som testats positiva för covid-19 är skyldiga att informera sina lärare samt meddela vilka du träffat upp till 24 timmar innan symtom uppstod. För att undvika ökad smittspridning kan programansvarig besluta om tillfälliga förändringar rörande fysiska träffar.  

LNUs sida med uppdaterad info om Coronaviruset: https://lnu.se/corona 

LNU på Facebook: https://www.facebook.com/pg/linneuniversitetet 

Växjö: I och med de nya skrärpa riktlinjerna för Kronobergs län kommer expeditionen att vara stängd. Vi i personalen i regel jobbar hemifrån. För oss är det dock viktigt att studenter har någonstans att vända sig och ni är välkomna att kontakta oss per telefon, mejl eller via våra sociala medier. Behöver du hämta ut exempelvis välkomstpaket eller besöka oss i ett annat ärende, kontakta oss i förväg.

Kalmar: I och med de nya skrärpa riktlinjerna för Kalmar län kommer expeditionen att vara stängd. Vi i personalen i regel jobbar hemifrån. För oss är det dock viktigt att studenter har någonstans att vända sig och ni är välkomna att kontakta oss per telefon, mejl eller via våra sociala medier.

Titta gärna på vår vår sida över hur du lyckas med dina distansstudier 

Sivans och Slottsstallarna håller för närvarande stängt. För löpande info från pubarna, se deras Facebooksidor: 

Sivans 

Slottsstallarna 

Information gällande Kårvällar i Kalmar läggs ut på sidan På Gång

Vi rekommenderar fortfarande att undvika större sociala sammankomster så som fester, sittningar, fysiska möten och andra event som innebär att man träffas flera samtidigt. 

Vi följer de scenarion som FHM tillsammans med regeringen har presenterat för öppnandet av samhället i olika nivåer. I september förväntas vi att nå nivå 1 vilket innebär att samtliga begränsningar för hur många som får samlas tas bort. Därav förväntar vi oss att kunna genomföra vanliga mässor i oktober. Mer info kommer att presenteras på våra facebooksidor för Växjö och Kalmar.

Exempel på åtgärder som görs av bostadsbolagen är att inte hantera felanmälan om personen som bor i lägenheten är förkyld eller sjuk. De hanterar då endast akuta ärenden. De uppmanar även boende att undvika att besöka deras kontor. 

För detaljerad info, vänd dig till ditt bostadsbolag: 

Kalmarhem 

Växjöbostäder 

Heimstaden 

Stubor 

SBS Studentbostäder i Sverige 

CSN kommer att betalas ut som vanligt så länge som universitetets verksamhet fortskrider. Vid de fall där undervisningen sker via digitala läroformer kommer universitetet att meddela ändringarna till CSN och man kommer fortfarande att få utbetalda lån och bidrag som innan. Se info från CSN i denna länk 

Håll dig uppdaterad angående vad din försäkring innefattar.

Studenthälsan erbjuder kostnadsfri rådgivning för studenter. Läs mer på: https://lnu.se/student/stod-och-service/studenthalsan/

Har du frågor om vår coronahantering?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30