Corona-information

På denna sidan finns Linnékårens information om hur du som student påverkas av Coronaviruset, covid-19. 

För att undvika onödig ryktesspridning, se till att få din information från säkra källor så som myndigheter och ansedda medier; t.ex. Folkhälsomyndigheten, Regeringen , Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och 1177

Styrelsen utövar sociala distansering

Snabblänkar

Lyckas med distansstudier

LNU:s Coronasida

Planera ett smittsäkert event

Information

Studenter som testats positiva för covid-19 är skyldiga att informera sina lärare samt meddela vilka du träffat upp till 24 timmar innan symtom uppstod. För att undvika ökad smittspridning kan programansvarig besluta om tillfälliga förändringar rörande fysiska träffar.  

LNUs sida med uppdaterad info om Coronaviruset: https://lnu.se/corona 

LNU på Facebook: https://www.facebook.com/pg/linneuniversitetet 

Växjö: I och med de nya skrärpa riktlinjerna för Kronobergs län kommer expeditionen att vara stängd. Vi i personalen i regel jobbar hemifrån. För oss är det dock viktigt att studenter har någonstans att vända sig och ni är välkomna att kontakta oss per telefon, mejl eller via våra sociala medier. Behöver du hämta ut exempelvis välkomstpaket eller besöka oss i ett annat ärende, kontakta oss i förväg.

Kalmar: I och med de nya skrärpa riktlinjerna för Kalmar län kommer expeditionen att vara stängd. Vi i personalen i regel jobbar hemifrån. För oss är det dock viktigt att studenter har någonstans att vända sig och ni är välkomna att kontakta oss per telefon, mejl eller via våra sociala medier.

Titta gärna på vår vår sida över hur du lyckas med dina distansstudier 

Sivans och Slottsstallarna håller för närvarande stängt. För löpande info från pubarna, se deras Facebooksidor: 

Sivans 

Slottsstallarna 

Information gällande Kårvällar i Kalmar läggs ut på sidan På Gång

Vi rekommenderar fortfarande att undvika större sociala sammankomster så som fester, sittningar, fysiska möten och andra event som innebär att man träffas flera samtidigt. 

Vi följer de scenarion som FHM tillsammans med regeringen har presenterat för öppnandet av samhället i olika nivåer. I september förväntas vi att nå nivå 1 vilket innebär att samtliga begränsningar för hur många som får samlas tas bort. Därav förväntar vi oss att kunna genomföra vanliga mässor i oktober. Mer info kommer att presenteras på våra facebooksidor för Växjö och Kalmar.

Exempel på åtgärder som görs av bostadsbolagen är att inte hantera felanmälan om personen som bor i lägenheten är förkyld eller sjuk. De hanterar då endast akuta ärenden. De uppmanar även boende att undvika att besöka deras kontor. 

För detaljerad info, vänd dig till ditt bostadsbolag: 

Kalmarhem 

Växjöbostäder 

Heimstaden 

Stubor 

SBS Studentbostäder i Sverige 

CSN kommer att betalas ut som vanligt så länge som universitetets verksamhet fortskrider. Vid de fall där undervisningen sker via digitala läroformer kommer universitetet att meddela ändringarna till CSN och man kommer fortfarande att få utbetalda lån och bidrag som innan. Se info från CSN i denna länk 

Håll dig uppdaterad angående vad din försäkring innefattar.

Studenthälsan erbjuder kostnadsfri rådgivning för studenter. Läs mer på: https://lnu.se/student/stod-och-service/studenthalsan/

Har du frågor om vår coronahantering?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30