Corona-information

OBS! Senast uppdaterad 12 januari

På denna sidan finns Linnékårens information om hur du som student påverkas av Coronaviruset, covid-19. 

För att undvika onödig ryktesspridning, se till att få din information från säkra källor så som myndigheter och ansedda medier; t.ex. Folkhälsomyndigheten, Regeringen , Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och 1177

Studenter ska kunna ta ansvar

Linnékåren är positiv till att undervisningen återigen kommer att kunna bedrivas på plats. Många studenter har längtat efter att få träffa sina kurskamrater och lärare, och många har sett fram mot att studera i mer lämpliga miljöer än köksbordet och vardagsrumssoffan. Vi är övertygade om att återgången till fysisk undervisning gynnar både lärande och mående.

Samtidigt måste vi komma ihåg att pandemin inte är över än, och att alla måste ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. För att man som student ska kunna ta det ansvaret är det avgörande att den som uppvisar symtom kan hålla sig hemma utan att studierna blir alltför påverkade. Linnékåren tycker därför det är viktigt att all undervisning genomförs med all den flexibilitet som den enskilda kursens förutsättningar tillåter, samt att studenter får tidig och tydlig information om vilka faktiska anpassningar som kan göras i den kurs de läser.

Vi på kåren har arbetat för att få konkretiserad information till lärare gällande denna möjlighet och efter pådriv av utbildningsbevakarna så har universitetet gått ut med följande information till sina lärare:

 

Om studenter inte kan komma till undervisningen på grund av covidsymptom

Enskilda studenter kan behöva stanna hemma på grund av att de har symptom (inklusive lättare symptom) på covid-19 eller på grund av att de inväntar provsvar och därmed inte ska delta i föreläsningar på plats i våra lokaler. Vi ska försöka tillgängliggöra undervisningen för studenterna på lämpligt sätt. Exempel på alternativa sätt att delta kan vara via Zoom eller inspelningar etc. Likaså är det viktigt att vi är tillmötesgående vad gäller att ta igen obligatoriska moment.

Vi har i nuläget inte möjlighet att erbjuda någon avancerad hybridföreläsning. Universitetet har inte tillgänglig adekvat utrustning för hybridföreläsningar i alla salar, och det kan även vara problematiskt att bibehålla en likvärdig och rättssäker utbildning.

 

Studentkåren uppmanar studenter att ta vara på dessa möjligheter och att nyttja dem om symptom uppkommer för att minska risken för att vi får smittspridning här på våra campus! 

Snabblänkar

Lyckas med distansstudier

LNU:s Coronasida

Planera smittsäkert event

Information

Studenter som testats positiva för covid-19 är skyldiga att informera sina lärare samt meddela vilka du träffat upp till 24 timmar innan symtom uppstod. För att undvika ökad smittspridning kan programansvarig besluta om tillfälliga förändringar rörande fysiska träffar.  

LNUs sida med uppdaterad info om Coronaviruset: https://lnu.se/corona 

LNU på Facebook: https://www.facebook.com/pg/linneuniversitetet 

Våra expeditioner har öppet som vanligt (se öppettider i sidfoten) men i övrigt jobbar vi en del hemifrån. Vill du komma i kontakt med en specifik person är det därför bäst att kontakta oss i förväg. Vi svarar givetvis på mejl, facebookmeddelanden och telefon som vanligt. 

Pubarna kommer att hålla öppet utefter rådande restriktioner vilket bl.a. innebär endast sittande sällskap och att de stänger kl. 23. Se deras facebooksidor nedan för aktuell info: 

Sivans 

Slottsstallarna 

Information gällande Kårvällar i Kalmar läggs ut på sidan På Gång

Vårterminens mässa i Växjö är uppskjuten p.g.a. rådande coronaläge. Vi hoppas att kunna genomföra denna senare under våren. Om du tidigare har ställt ut på mässan kommer du att få en inbjudan på mejl om eller när det finns ett datum spikat för mässan. Vid frågor kontakta simon@linnek.se

Exempel på åtgärder som görs av bostadsbolagen är att inte hantera felanmälan om personen som bor i lägenheten är förkyld eller sjuk. De hanterar då endast akuta ärenden. De uppmanar även boende att undvika att besöka deras kontor. 

För detaljerad info, vänd dig till ditt bostadsbolag: 

Kalmarhem 

Växjöbostäder 

Heimstaden 

Stubor 

SBS Studentbostäder i Sverige 

CSN kommer att betalas ut som vanligt så länge som universitetets verksamhet fortskrider. Vid de fall där undervisningen sker via digitala läroformer kommer universitetet att meddela ändringarna till CSN och man kommer fortfarande att få utbetalda lån och bidrag som innan. Se info från CSN i denna länk 

Håll dig uppdaterad angående vad din försäkring innefattar.

Under pandemin är det många som upplever stress, oro och ensamhet. Läs gärna vår text om hur du som student bibehåller en god hälsa. För dig som behöver någon att prata med erbjuder Studenthälsan kostnadsfri rådgivning för studenter. Läs mer på: https://lnu.se/student/stod-och-service/studenthalsan/

Har du frågor om vår coronahantering?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30