Linnékåren är en HBTQI-diplomerad verksamhet 

Därför ska du söka en styrelsepost

Nu är det endast ett par dagar kvar av ansökningsperioden och det är hög tid att skriva färdigt CV:t och skicka iväg din ansökan. Inte bestämt dig för vilken styrelsepost du vill söka ännu? Här kommer lite inspirerande ord från vår nuvarande styrelse om vad deras post har inneburit för dem och varför du ska ska söka. Läs mer om posterna och hur du söker här!

Jag tror på ett hållbart och långsiktigt arbete för studentlivet i Växjö. Det kan enbart åstadkommas av människor som brinner. Jag anser också att det är min plikt som nuvarande studiesocial att försöka få studenter att söka den här positionen. Att få andra att se vikten av att vi i Växjö har en studiesocial som arbetar heltid (& ibland mer) för campuslivet och investerar själ och hjärta i positionen. Och tro mig, om du önskat att du hade hunnit göra mer med ditt engagemang, om du flera gånger tänkt att saker behöver förändras eller utvecklas, om någonting inuti dig brinner för campus då är detta positionen du vill ha. Och framförallt, då är det dig som campus behöver! Viktigt är att du inte känner tvång till att du måste gå i mina fotspår och göra exakt som jag har gjort. Det behövs nya idéer och tankar för det är så vi driver det här framåt. Det enda jag önskar är att få lämna över till någon som verkligen har ett engagemang för studentlivet. Som inte enbart sitter av tiden eller som inte bara gör det för att det ser bra ut på sitt cv. Som är beredd på att satsa 100% på den här rollen för den förtjänar det, studentkåren förtjänar det, campus förtjänar det. Vill också tillägga att givetvis är övriga positioner i studentkåren lika viktiga. Det går inte enbart att driva en kår genom en studiesocial och studentkårens styrelse behöver engagerade människor som vågar gå på, framåt. Skriv om det är någonting du funderar kring och om inte annat, när det är dags i vår, sök till Linnékårens styrelse.

Jag är otroligt stolt över det jag har implementerat och genomfört i Växjö och på universitetet för att påverka studenternas situation på Linnéuniversitetet. Att vara kåraktiv är otroligt intressant och jag har lärt mig så fantastiskt mycket. Personligen hade jag mycket nytta av min kandidat i statsvetenskap - men det är inget som säger att någon utan den inte hade kunnat göra ett ännu bättre jobb. Att vara utbildningsbevakare kräver en engagerad person, som vågar ställa frågor och ha en åsikt om hur det är att vara som student på Linnéuniversitetet. Jag hoppas verkligen att du tar en extra fundering på att söka - även genom utbildningen så påverkar du hela studentlivet, du är mitt i smeten med universitetet och du lär dig otroligt mycket om arbetslivet, myndighetsarbete och dig själv. Sök, sök, sök!

Ska du ta examen till våren och just nu letar jobb då tycker jag du borde söka till kåren. Att söka till en heltidsarvoderad tjänst i kåren ger dig den bästa foten in i arbetslivet speciellt om man läst ämnen som är samhällsinriktade. Att vara heltidsarvoderad betyder att man har en heltidstjänst på 100% i ett helt år. I arbetet på kåren får man en bra insyn i universitetets arbete och får sitta med i olika beredande och beslutande organ. Detta ger en bra erfarenhet av myndighetsarbete vilket direkt speglar lärdomar från den utbildningen jag har. Specifikt ordförande rollen betyder att man har övergripande ansvar för organisationen vilket leder till bra erfarenheter inom påverkansarbete och samverkansarbete. Man har ansvar för externa samarbeten och planerar och driver styrelsens arbete framåt. Man har ett stort ansvar både gentemot organisationen men också gentemot universitet. Man sitter med i ledningsgruppen med universitetet samt det högsta beslutande organet universitetsstyrelsen. Så har du inte hittat ett jobb ännu eller söker så missa inte chansen att få lite arbetslivserfarenhet innan man lämnar studentlivet.

Sen jag tillträdde till posten är jag oerhört stolt över det arbete som jag lyckats göra, både internt inom Linnékåren, med studentföreningarna, externt med andra parter samt gentemot och tillsammans med universitetet, för att kunna påverka så mycket som möjligt inom kvalité på diverse olika utbildningarna. Att ha varit aktiv i kåren är en otroligt intressant och lärosam upplevelse oavsett om man har en historia bakom sig inom en studentförening eller (som jag själv) kom utan några tidigare erfarenheter. Jag har personligen haft mycket nytta utifrån ett statsvetenskapligt perspektiv, som var mitt kandidatområde. Men oavsett vad man pluggar eller har studerat för ämne är det inget som säger att någon med annat studiebagage inte hade kunnat göra ett ännu bättre jobb självklart. Att vara utbildningsbevakare kräver ett stort engagemang, och en person som vågar ställa frågor och ha en åsikt om hur det är att vara som student på Linnéuniversitetet. Jag hoppas verkligen att du tar en extra fundering på att söka - även genom utbildningen så påverkar du hela studentlivet, du är mitt i smeten med universitetet och du kommer lära dig otroligt mycket om arbetslivet, myndighetsarbete och dig själv. Sök, sök, sök!

Jag har suttit som studiesocialt ansvarig sen i början på oktober och gett nytt liv åt projekt som jag anser Kalmars studentliv saknar. För mig och för kåren är det så viktigt att vi tillsätter alla positioner i vår styrelse. Detta är avgörande för er studenter och för Kalmars och Växjös fortsätta arbete som är till för att främja studentkultur och utbildningskvalité. Som sagt är det knappt tre månader tills jag avgår från styrelsen och jag vill verkligen att personen som söker min post ska ha ett brinnande intresse för Kalmars studentliv, viljan att förändra och nog det allra viktigaste – Göra det helhjärtat. Att sitta som studiesocialt ansvarig har gett mig så mycket. Just vikten av att kunna påverka och göra något man brinner för har varit allra roligast. Inte minst alla vänskaper man fått och de starka banden man skapat med studentföreningarna. Som sagt, det enda jag önskar är att lämna över mitt arbete till någon som brinner lika mycket för studentlivet som jag gör. Kårhuset anser jag är det största och viktigaste projektet för att främja Kalmars studentliv och jag vill INTE att arbetet ska gå förlorat. Detta betyder inte att du måste utföra allt precis som jag utan alla har sitt eget sätt och det är aldrig fel med nya kreativa idéer och en frisk fläkt. Till dig som brinner för studentlivet och utbildningskvalité. Sök till Linnékårens styrelse och gör skillnad

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sivansfestivalen

På campus Växjö värmer vi upp inför en riktig festivalsommar med