Student Associations & Pubs

Linnékåren organizes a wide range of associations which are open to all students. You should easily find an association that matches your interests. Join Linnékåren and a couple of associations and you have taken a big step towards a great student life! 

There are different kinds of associations:

 

Student pubs

Växjö

SLOTTSSTALLARNA
SIVANS

Education associations

Kalmar

CNAS

Studentföreningen för dig som exempelvis studerar enstaka kurser, naturvetenskapligt basår, optiker, miljöanalytiker eller farmaceut vid den naturvetenskapliga institutionen i Kalmar. 

HUMANUS

Studentföreningen för dig som studerar idrottsvetenskap eller studerar till sjuksköterska, socionom eller läkare vid Linnéuniversitetet i Kalmar. 

KALMAR ESS

Studentföreningen för dig som studerar något av de program som tillhör Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet i Kalmar. 

KAROLIN

Studentföreningen för dig som studerar något av de lärarprogram som finns på Linnéuniversitetet i Kalmar. Allt från förskolelärare till ämneslärare på gymnasiet. 

LAMBDA

Studentföreningen för dig som studerar till sjökapten, sjöingenjör eller tekniker inom drift- och underhållsteknik vid Sjöfartshögskolan i Kalmar .

MESKALIN

Studentföreningen för dig som studerar något av Journalistik och
Medie-programmen, Internationella samhällsstudier, Kulturarv i samtid och framtid samt Visual Communication + Change i Kalmar.

SPIIK

Studentföreningen för dig som studerar mjukvaruteknik, webbprogrammerare eller interaktionsdesign vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Tillhör fakulteten för teknik. 

Växjö

CHAMPS

Studentföreningen för dig som studerar Coaching and Sport Management vid Linnéuniversitetet i Växjö. Programet tillhör Fakulteten för Samhällsvetenskap. 

EHVS

Studentföreningen för dig som studerar något av alla program tillhörande Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet i Växjö.

KLUBB

Studentföreningen för dig som studerar Kulturledarprogrammet, Musikproduktionsprogrammet, Biblioteks- och informationsvetenskap eller Design + Change.

LIPS

Studentföreningen för dig som studerar Psykologprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Tillhör Fakulteten för hälso- och livsvetenskap. 

PAX

Studentföreningen för dig som studerar Programmet för personal och arbetsliv vid Linnéuniversitetet i Växjö. Tillhör Fakulteten för samhällsvetenskap. 

 

PEDAL

Studentföreningen för dig som studerar något av de lärarprogram som finns vid Linnéuniversitetet i Växjö. Allt från förskollärare till ämneslärare på gymnasiet. 

SAMVETE

Studentföreningen för: Internationella Samhällsvetarprogrammet, Fred- och utvecklingsprogrammet,  Europastudier, Sociologiprogrammet, Statsvetarprogrammet och Sustainable Democracy and Governance. 

S.M.I.S.K.

Studentföreningen för dig som studerar till Socionom, Socialpedagog eller Sjuksköterska vid Linnéuniversitetet i Växjö. 

VISKA

Studentföreningen för dig som studerar programmen Språk, Kultur och Kommunikation,
Språk och Politik samt Integration och Mångfaldsstudier. 

VÄXT

Studentföreningen för Teknologer på Linnéuniversitetet i Växjö. Innefattar dig som studerar någon ingenjörsutbildning samt Tekniskt-basår vid Fakulteten för Teknik. 

WÄDUR

Studentföreningen för dig som studerar ett program inom datalogi, informatik, medieteknologi, matematik eller fysik vid Fakulteten för Teknik på Linnéuniversitetet i Växjö. 

Associations of interest

Kalmar

ESN Kalmar

ESN Kalmar är föreningen för internationella studenter och för svenska studenter som vill knyta internationella kontakter. 

FIKS

FIKS står för Föreningen Idrottsliga Studenter Kalmar och är för alla sportintresserade.

KAFFE

KAFFE = Kalmars Artistiska Förening För Esteter. För studenter intresserade av teater, musik, sång m.m.

RADIO SHORE

Kalmars studentradio. Av studenter, för alla!

KEXET - Kalmarspexet

Kexet är Kalmars nya spexförening. Föreningar är till för alla studenter och syftar till att skapa årliga spexproduktioner

Växjö

AFRIKAGRUPPERNA VÄXJÖ

Afrikagrupperna Växjö är en studentförening under Afrikagrupperna Sverige som belyser viktiga frågor som berör södra Afrika.

AMNESTY 28 VÄXJÖ

Campus Växjös Amnestygrupp som sprider information om mänskliga rättigheter, brott mot dessa och vad DU kan göra!

CENTERSTUDENTER VÄXJÖ
DEMOS S-STUDENTER VÄXJÖ
ESN VÄXJÖ

ESN Växjö (VIS) är föreningen för internationella studenter och för svenska studenter som vill knyta internationella kontakter

ISTERBANDET
KODKOLLEKTIVET
LIBERALA STUDENTER
LINNÉKÖREN
LNU BANGLADESHI ASSOCIATION
LNU CHINESE STUDENT ASSOCIATION
MODERATA STUDENTER
V.G.T Trygghetsförening
RADIO LUR
STUDENTER FÖR RÄTTVIS HANDEL
UTRIKESPOLITISKA FÖRENINGEN
VUGI
VÄXJÖ FN-FÖRENING
OPTIMA
EBD+

Nations

Växjö

NORRLANDS
SKÅNES
SMÅLANDS
VÄSTKUSTENS
ÖSTGÖTA

Do you have questions about associations?