Föreningar & Pubar

Under Linnékåren finns ett brett utbud av föreningar som är öppna för alla studenter. Det är lätt att hitta någon som matchar dina intressen att engagera dig i. Om du går med i Linnékåren och några föreningar har du tagit ett stort kliv in i ett givande studentliv! 

Det finns olika typer av föreningar:

  • Studentpubar finns i Växjö och drivs idéellt genom ett samarbete mellan föreningarna
  • Utbildningsföreningar är studentföreningar för alla som studerar en viss utbildning eller vid en viss institution.  
  • Intresseföreningar är knutna till ett specifikt intresse eller område.  
  • Nationer är en studiesocial intresseförening med geografiskt tema.

 

Studentpubar

Växjö

SLOTTSSTALLARNA
SIVANS

Utbildningsföreningar

Kalmar

CNAS

Studentföreningen för dig som exempelvis studerar enstaka kurser, naturvetenskapligt basår, optiker, miljöanalytiker eller farmaceut vid den naturvetenskapliga institutionen i Kalmar. 

HUMANUS

Studentföreningen för dig som studerar idrottsvetenskap eller studerar till sjuksköterska, socionom eller läkare vid Linnéuniversitetet i Kalmar. 

KALMAR ESS

Studentföreningen för dig som studerar något av de program som tillhör Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet i Kalmar. 

KAROLIN

Studentföreningen för dig som studerar något av de lärarprogram som finns på Linnéuniversitetet i Kalmar. Allt från förskolelärare till ämneslärare på gymnasiet. 

LAMBDA

Studentföreningen för dig som studerar till sjökapten, sjöingenjör eller tekniker inom drift- och underhållsteknik vid Sjöfartshögskolan i Kalmar .

MESKALIN

Studentföreningen för dig som studerar något av Journalistik och
Medie-programmen, Internationella samhällsstudier, Kulturarv i samtid och framtid samt Visual Communication + Change i Kalmar.

SPIIK

Studentföreningen för dig som studerar mjukvaruteknik, webbprogrammerare eller interaktionsdesign vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Tillhör fakulteten för teknik. 

Växjö

CHAMPS

Studentföreningen för dig som studerar Coaching and Sport Management vid Linnéuniversitetet i Växjö. Programet tillhör Fakulteten för Samhällsvetenskap. 

EHVS

Studentföreningen för dig som studerar något av alla program tillhörande Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet i Växjö.

KLUBB

Studentföreningen för dig som studerar Kulturledarprogrammet, Musikproduktionsprogrammet, Biblioteks- och informationsvetenskap eller Design + Change.

LIPS

Studentföreningen för dig som studerar Psykologprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Tillhör Fakulteten för hälso- och livsvetenskap. 

PAX

Studentföreningen för dig som studerar Programmet för personal och arbetsliv vid Linnéuniversitetet i Växjö. Tillhör Fakulteten för samhällsvetenskap. 

 

PEDAL

Studentföreningen för dig som studerar något av de lärarprogram som finns vid Linnéuniversitetet i Växjö. Allt från förskollärare till ämneslärare på gymnasiet. 

SAMVETE

Studentföreningen för: Internationella Samhällsvetarprogrammet, Fred- och utvecklingsprogrammet,  Europastudier, Sociologiprogrammet, Statsvetarprogrammet och Sustainable Democracy and Governance. 

S.M.I.S.K.

Studentföreningen för dig som studerar till Socionom, Socialpedagog eller Sjuksköterska vid Linnéuniversitetet i Växjö. 

VISKA

Studentföreningen för dig som studerar programmen Språk, Kultur och Kommunikation,
Språk och Politik samt Integration och Mångfaldsstudier. 

VÄXT

Studentföreningen för Teknologer på Linnéuniversitetet i Växjö. Innefattar dig som studerar någon ingenjörsutbildning samt Tekniskt-basår vid Fakulteten för Teknik. 

WÄDUR

Studentföreningen för dig som studerar ett program inom datalogi, informatik, medieteknologi, matematik eller fysik vid Fakulteten för Teknik på Linnéuniversitetet i Växjö. 

Intresseföreningar

Kalmar

ESN Kalmar
FIKS
KAFFE
RADIO SHORE

Växjö

AFRIKAGRUPPERNA VÄXJÖ
AMNESTY 28 VÄXJÖ
CENTERSTUDENTER VÄXJÖ
DEMOS S-STUDENTER VÄXJÖ
ESN VÄXJÖ
ISTERBANDET
KODKOLLEKTIVET
LIBERALA STUDENTER
LINNÉKÖREN
LNU BANGLADESHI ASSOCIATION
LNU CHINESE STUDENT ASSOCIATION
MODERATA STUDENTER
RADIO LUR
STUDENTER FÖR RÄTTVIS HANDEL
UTRIKESPOLITISKA FÖRENINGEN
VUGI
VÄXJÖ FN-FÖRENING
OPTIMA
EBD+

Nationer

Växjö

NORRLANDS
SKÅNES
SMÅLANDS
VÄSTKUSTENS
ÖSTGÖTA

Har du frågor om föreningar?