Linnékåren är en HBTQI-diplomerad verksamhet 

Kalmar är Årets Studentstad!

Det är officiellt. Årets studentstad, en utmärkelse som delas ut av SFS sedan 1999, är vårt vackra Kalmar.

– Vi tittar framförallt på studenternas bostadssituation, men även möjligheterna till rekreation och grönområden och hur väl studenterna kan påverka lärosätet och förutsättningarna för studier. Även möjligheter att stanna kvar när man är klar med sina studier, säger Jacob Färner, vice ordförande i Sveriges förenade studentkårer.

För att göra sig utmärkelsen förtjänt måste staden, studentkåren och universitetet genom ett aktivt arbete förbättra staden för studenternas bästa.

– Linnékåren vill särskilt uppmärksamma den goda dialogen mellan oss, Kalmar kommun och Linnéuniversitetet, vilken möjliggör studenters inflytande och påverkan i kommunen så väl som på universitetet. Utmärkelsen Årets Studentstad 2023 är en garant för ett fortsatt gott studentliv för Kalmarstudenter, säger Ludvig Malmquist, ordförande för Linnékåren.

– Kalmar erbjuder en förträfflig miljö för studenterna att leva och bo i. Det finns goda kommunikationer för studenter att ta sig till campus, det finns många härliga gröna ytor för rekreation, och staden framhäver alltid studenternas närvaro och kultur i det offentliga, säger Färner.

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sivansfestivalen

På campus Växjö värmer vi upp inför en riktig festivalsommar med