NY STUDENT

Välkommen som student vid Linnéuniversitetet, och förhoppningsvis också som medlem i Linnékåren!

Som ny student är det mycket att hålla reda på. Linnékårens viktigaste uppgift är att representera studenter vid Linnéuniversitetet gentemot universitetet och det omgivande samhället men det finns en hel del annat vi gör och kan hjälpa dig med om/då behov uppstår. Behöver du hjälp att hitta info om bostad eller roliga studentföreningar och studentaktiviteter? Kanske vill du veta mer om din nya studieort? Vilka smultronställen det finns? Ett riktigt bra sätt att få upp ögonen för vad Växjö har att erbjuda är att ansöka om Ny i Växjö. Mer om vad Kalmar har att erbjuda kan du se här.

Som medlem kan du ta del av våra förmåner och rabatter, liksom våra events med hjälp av vår medlemsapp Studentkortet. Läs mer om medlemskapet här.

Snabblänkar

LNU:s sida för nya studenter

Corona Information

Om medlemskapet

Information

I och med den nya planen för återöppnandet av samhället som FHM tillsammans med regering presenterade för ett par veckor sedan har universitetet beslutat att gå tillbaka till campusundervisning till hösten.

Det gör att även vi planerar för en introduktion av nya studenter. Denna kommer att ske med vissa restriktioner precis som förra året men det känns otroligt härligt att äntligen kunna välkomna både nya och gamla tillbaka till våra campus. 

Under introduktionsveckorna får du lära känna din nya klasskompisar samtidigt som du bekantar dig med din nya Universitetsstad och har grymt roligt på köpet. Många studenter beskriva introt som något av det roligaste under hela deras studietid!

Det är utbildningsföreningarna tillsammans med kåren som har ansvaret för introduktionen. Du kommer inför terminsstart att bli kontaktad av den förening du tillhör och få all info du behöver.

Skulle du inte bli kontaktad av din förening kan du hitta kontaktuppgifter till föreningarna här.

Under sidan På Gång kan du få information om de aktiviteter som vi på kåren anordnar   

Under Linnékåren finns ett brett utbud av föreningar som är öppna för alla studenter. Du kanske hittar något som matchar just dina intresser?

Läs mer om de olika föreningarna här.

Det finns olika möjligheter att engagera sig och påverkar studentlivet. Du kan till exempel engagera dig i en förening eller påverka dina studier genom att bli studentrepresentant.

Här kan du läsa mer om studentengagemang.

Vi arrangerar Välkomstmässan i Växjö två gånger varje terminsstart, och Välkomstmässan i Kalmar i början av höstterminen. Syftet är att du som student ska lära känna studentlivet, din nya studentstad samt det utbud som företag, föreningar och myndigheter erbjuder.

Mässorna är mycket populära både hos utställare och studenter. Besöksantalet brukar ligga på ca 3000-5000 studenter, såväl nya som nuvarande. Antalet utställare är cirka 45 i Kalmar och 70-90 i Växjö.

Mässan i Växjö äger rum den 7 oktober kl. 10-15

Mässan i Kalmar äger rum den 14 oktober kl. 10-15

Mer info om mässorna kommer att läggas upp på sidan På Gång närmare terminsstart. 

Det finns rättigheter och skyldigheter du förväntas känna till, följa och utnyttja dig av. Sätt dig särskilt in i reglerna om fusk och plagiat! Diskutera dem med din lärare eller hör av dig till oss om du har frågor eller behöver råd och stöd.

Ta del av dina rättigheter här.

Vi har samlat info om var man får tag i en studentlägenhet på sidan Bostadsinfo.

Där hittar du även Linnékårens Bostadsportal där privatpersoner kan lägga in annonser om rum och lägenheter som hyrs ut.

Lära känna din nya stad!

Växjö

Student i Växjö (Info från Växjö kommun)

Länstrafiken Kronoberg

Välkomstpaket för nya studenter – Ny i Växjö

 

Kalmar

Student i Kalmar (Info från Kalmar kommun)

Kalmar Länstrafik

Det är viktigt att skaffa en hemförsäkring även till studentboendet!

Genom vårt samarbete samarbete med försäkringsbolaget Hedvig får du som har eller skaffar hemförsäkring mellan 16 juni 2021 – 16 januari 2022 ditt kårmedlemskap för endast 1 kr!

Läs mer om Hedvig här.

Erbjudandet är giltigt för två terminer.

Läs mer om hemförsäkringar och jämföra priser på hemförsäkringstudent.nu.

På båda orterna finns det facebooksidor som är tillför dig som student. Här kan du få information om allt möjligt som rör studentlivet. 

Växjö

Växjö Campus

Kalmar

LNU student Kalmar

Båda orter

Linnéuniversitetet Köp- och sälj

Välkomsthälsningar

Pandemin satte tyvärr stopp för våra populära välkomstmässor där du som nu student får upptäcka din nya studentstad. Istället har vi i år låtit företag, myndigheter och föreningar spela in filmer där de förklarar vad de har att erbjuda och hur du som student kan ta del av erbjudanden eller engagera dig. Klicka på rull-listen under filmerna för att se länk till respektive organisation. 

Kalmar

Växjö

Hittar du inte det du söker här på vår hemsida?

Du är välkommen att kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan.
MÅN-FRE 09:00 - 11:30

Information