Ny student Kalmar

Välkommen som student vid Linnéuniversitetet, och förhoppningsvis också som medlem i Linnékåren!

Som ny student är det en del att hålla koll på. Här kan du läsa mer om vad Linnékåren gör och hur vi kan hjälpa dig. Linnékårens viktigaste uppgift är att representera studenter vid Linnéuniversitetet gentemot universitetet och det omgivande samhället.

Vi i kåren jobbar just för dig som student, därför har vi samlat viktig information gällande din studietid. 

Som kår jobbar vi för att säkerställa din utbildningskvalité och kunna se till att du ska kunna få råd gällande dina studier. Vi finns här för dig. Så klart finns det också ett liv utanför studierna där det finns ett livligt föreningsliv på campus där mängder av olika föreningar arrangerar många roliga olika aktiviteter. Det finns säkert en förening som passar just dig. 

Nedanför hittar ni er vidare till information gällande olika föreningar i Kalmar, era rättigheter när det kommer till studier, information om introduktionen och mycket annat!

Introduktionen

Under introduktionsveckorna får du lära känna dina nya klasskompisar samtidigt som du bekantar dig med din nya universitetsstad och har grymt kul på köpet. Många studenter beskriver introt som något av det roligaste under hela deras studietid!

Det är utbildningsföreningarna tillsammans med kåren som har ansvaret för introduktionen. Du kommer inför terminsstart att bli kontaktad av den förening du tillhör och få all info du behöver.

Skulle du inte bli kontaktad av din förening kan du hitta kontaktuppgifter till föreningarna här. Under varje utbildningsförenings logga står det vilka program föreningen har.   

Studentliv

Det finns olika möjligheter att engagera sig och påverka studentlivet. Du kan gå med i en styrelse eller i ett utskott. Du kan påverka dina studier eller studiemiljö genom att bli studentrepresentant eller studerandeskyddsombud. Är du intresserad av internationella kontakter kan du bli buddy till en internationell student.

Här kan du läsa mer om studentengagemang.

Välkomstmässa

Vi arrangerar Välkomstmässan i Kalmar i början av höstterminen. Syftet är att du som student ska lära känna studentlivet, din nya studentstad samt det utbud som företag, föreningar och myndigheter erbjuder.

Mässorna är mycket populära både hos utställare och studenter. Besöksantalet brukar ligga på ca 3000-5000 studenter, såväl nya som nuvarande. 

Dina rättigheter

Det finns rättigheter och skyldigheter du förväntas känna till, följa och utnyttja dig av. Sätt dig särskilt in i reglerna om fusk och plagiat! Diskutera dem med din lärare eller hör av dig till oss om du har frågor eller behöver råd och stöd.

Behöver du råd och stöd kika in här!

Hälsa

Att bibehålla en god hälsa som student är såklart viktigt, både för att lyckas med dina studier men även för ditt allmänna välmående. Det gäller både den mentala och den fysiska hälsan, som ju många gånger hänger ihop!

Studenthälsan är en avdelning på universitetet som sysslar med just det, studenters hälsa och välmående. Till deras kuratorer kan du vänta dig om du är stressad, orolig eller nedstämd och behöver någon att prata med. De erbjuder fysiska samtal på båda orterna eller digitalt via telefon eller zoom. De jobbar även med gratis studentaktiviteter så som föreläsningar, seminarier och lunch-yoga. 

Försäkringar

Det är viktigt att skaffa en hemförsäkring även till ditt studentboende!

Läs mer om hemförsäkringar och jämför priser på hemförsäkringstudent.nu.

Som student vid Linnéuniversitetet är du försäkrad under skoltid och under direkt färd mellan bostaden och i universitetets lokaler. Försäkringen täcker personskador genom olycksfall samt vissa fall av sjukdom genom smitta. I begreppet skoltid innefattas även olycksfall under distansstudier om olycksfallet har direkt samband med de studier som ska utföras. Mer info finns här!

Facebook-grupper

För dig som student finns det Facebookgrupper. Här kan du få information om allt möjligt som rör studentlivet. 

LNU student Kalmar

Linnéuniversitetet Köp- och sälj

 

Kalmar

Lär känna din nya stad!

Student i Kalmar (Info från Kalmar kommun)

Kalmar Länstrafik (Kalmar kollektivtrafik)

 

Bli medlem!

Som medlem i Linnékåren kan du ta del av våra förmåner och rabatter, liksom våra events med hjälp av vår medlemsapp Hitract.

Ny i Kalmar?

Du som är nyinflyttad i Kalmar och folkbokför dig har chansen att få ett presentkort välkomstpaket värt 1000kr

Söker du bostad?

Vi har samlat in information om hur man hittar bostad och vad som är värt att tänka på.

Ny student LNU

Universitetet har också samlat information för nya studenter som ni kan hitta här.

Föreningar

I Kalmar finns det mängdvis med olika föreningar, hitta en förening som passar just dig!

På gång!

Vi arrangerar många olika aktiviteter för medlemmar under terminens gång.
Välkomstpaket
Ett välkomstpaket för dig som är ny i Kalmar värt minst 1000kr
Trygghet
På trygghetssidan för Kalmar hittar du viktig information om säkerhet och kontaktuppgifter till stödresurser för studenter.
Sälj kurslitteratur
I Kalmar kan du sälja din begagnade kurslitteratur via Campus bokhandeln.

Har du frågor?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30