Välkomstpaket växjö

I samarbete med Växjö kommun erbjuder Linnékåren dig ett välkomstpaket när du folkbokför dig i Växjö! Om du folkbokför dig i Växjö kommun får du ett välkomstpaket med presentkort till Växjö City och reskassa till Länstrafiken Kronobergs app.

I samband med detta skänker vi även 100 kronor till valfri studentförening som förgyller din tillvaro vid Linnéuniversitet. Projektet syftar till att ge alla nya studenter ett smakprov på vad Växjö som stad har att erbjuda. Läs mer om vad Växjö har att erbjuda som studentstad!

När du flyttar till en ny ort är det viktigt att du ändrar adress och folkbokför dig i den nya kommunen. Att göra en flyttanmälan genom Skatteverket är kostnadsfritt. Enligt Folkbok­förings­lagen (1991:481) är en person skyldig att folkbokföra sig på den ort där individen tillbringar sin dygnsvila. Det innebär att du som student ska folkbokföra dig där du bor och studerar. Har du familj (make/maka/sambo/­hemmavarande barn) som bor kvar på annan ort behöver du inte alltid ändra din folkbokföring. Du ska dock inte vara folkbokförd med dina föräldrar när du har flyttat.

Så här gör du

Folkbokför dig inom Växjö kommun genom att göra ett flyttanmälan gratis på Skatteverket, läs mer på Skatteverkets hemsida Anmäl dig i samband med detta till Ny i Växjö i e-formuläret nedan. När du blivit kontrollerad och godkänd kontaktar vi dig och du kan då hämta ut ditt välkomstpaket på Linnékårens expedition på Pelarplatsen 8 (mittemot UB).

Kom ihåg att det kan ta flera veckor innan du får ett resultat av din ansökan. Det kan hamna i skräpposten så kolla även där. Har du inte hört något inom 2 månader, hör av dig till oss. 

OBS! Projektet sker årsvis och vi godkänner ingen retroaktivt, så det är viktigt att du gör din anmälan i samband med att du folkbokför dig

Ansök här!

Villkor

För att kunna få ett välkomstpaket:

  • Måste du folkbokföra dig i Växjö kommun
  • Du ska vara student vid Lnu
  • Skicka ansökan samma år du folkbokför dig i Växjö kommun
  • Vara folkbokförd i Växjö inom nuvarande anmälningsperiod som gäller från 2023-11-01 till 2024-10-31

Du får...

500 kr Presentkort

500 kr Reskassa

Genvägar

Ny student
Växjö erbjuder en inspirerande miljö för nya studenter, med ett grönt campus och ett aktivt studentliv.
Trygghet
Växjös trygghetssida ger dig tips och råd om hur du kan hålla dig säker och var du kan få hjälp vid behov.

Har du frågor?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30