Studentliv

Studentlivet vid Linnéuniversitetet

Studentlivet innefattar såväl dina studier som livet runtomkring. Studenter möter under studietiden utmaningar där kåren kan ge en hjälpande hand.

Att hitta boende kan ta tid. Vi har samlat allt du behöver veta om studentbostäder, tips på hur du hittar boende, viktiga kontaktuppgifter och information om bostadsområden nära campus.

För att göra din studiestart så enkel som möjligt erbjuder vi ett välkomst-paket till alla nya studenter som har folkbokfört sig i respektive ort. Välkomst-paketet är värt minst 1000kr och är en utmärkt start för nyinflyttade. 

Din trygghet och säkerhet är viktiga frågor för oss. Linnékåren samverkar med polis, Linnéuniversitetet m. fl. för att du ska känna dig trygg under din studietid. Få tillgång till information om hälsa och välmående, säkerhetstips och kontaktuppgifter till stödpersoner. Tveka inte att vända dig till oss vid frågor eller funderingar.  

Vill du veta mer om studentföreningarna och annat som erbjuds? Gå till Engagera dig

Läs mer om Linnékårens medlemskap och aktiviteter här

Tillsammans skapar vi ett fantastiskt studentliv på Linnéuniversitetet!

Växjö

Ny student
Växjö erbjuder en inspirerande miljö för nya studenter, med ett grönt campus och ett aktivt studentliv.
Välkomstpaket
Ett välkomstpaket för dig som är ny i Växjö värt minst 1000kr
Trygghet
Växjös trygghetssida ger dig tips och råd om hur du kan hålla dig säker och var du kan få hjälp vid behov.

Kalmar

Ny student
Som ny student i Kalmar får du möjlighet att utforska en livlig stad med ett rikt studentliv och fina omgivningar.
Välkomstpaket
Ett välkomstpaket för dig som är ny i Kalmar värt minst 1000kr
Trygghet
På trygghetssidan för Kalmar hittar du viktig information om säkerhet och kontaktuppgifter till stödresurser för studenter.
Sälj kurslitteratur
I Kalmar kan du sälja din begagnade kurslitteratur via Campus bokhandeln.

Växjö

Studentlivet i Växjö är både spännande och dynamiskt. Som student på Linnéuniversitetet har du tillgång till en mängd aktiviteter och evenemang som gör din studietid minnesvärd. Växjö erbjuder en härlig blandning av natursköna omgivningar, ett livligt campus och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Här kan du delta i allt från sportevenemang och pubkvällar till föreningsaktiviteter och konserter. Med ett starkt studentengagemang och en välkomnande atmosfär är Växjö den perfekta platsen för att skapa nya vänner, utveckla dina intressen och njuta av en rik studentupplevelse.

Kalmar

Studentlivet i Kalmar är levande och inkluderande. Som student på Linnéuniversitetet har du möjlighet att uppleva stadens unika charm, med dess historiska miljöer och närhet till havet. Kalmar erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och evenemang, från studentfester och kulturella evenemang till sportaktiviteter och föreningsliv. Staden är känd för  den välkomnande atmosfären gör det lätt att skapa nya vänner och minnen. Med sitt rika utbud av upplevelser är Kalmar den perfekta platsen för att njuta av en spännande och utvecklande studietid.

Har du frågor?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30