vad gör kåren?

Linnékåren representerar samtliga vid Linnéuniversitetet och arbetar för att deras studier och studietid ska bli så bra om möjligt. Som studentkår är vi studenternas röst i både universitetsledningen och ut mot samhället. Till oss kan alla vända sig om de behöver råd och stöd eller behandlats fel av lärosätet.  

För våra medlemmar arbetar vi också aktivt med medlemsförmåner som rabatter, evenemang, medlemsaktiviteter, näringslivskontakter och bostadsfrågor. Våra medlemmar är framtidens arbetskraft, och vi ger dem en bra start! 

Studentpolitik
Vår studentpolitik genomsyrar hela vårt arbete.
Hur styrs kåren?
Intresserad av att veta mer om hur vi arbetar?
Stadgar och värdegrund
Här hittar du våra stadgar och fler dokument
Samarbeten
Är du intresserad av att annonsera eller samarbete med oss?
Kontakta oss
Här finns kontaktuppgifter till oss.

Kårens arbete

HBTQI-DIPLOMERING

Det är av stor vikt för oss att både studenter och andra besökare känner sig välkomna och respekterade oavsett deras könsidentitet och könsuttryck. Sedan 2019 är Linnékåren en HBTQ-diplomerad arbetsplats. För att bli diplomerade har vi genomgått flera utbildningstillfällen som tillhandahålls av Regioner i samverkan. Utbildningen är obligatorisk för tjänstepersonerna i organisationen medan styrelsen deltar i mån av tid.

Under verksamhetsåret 2022/2023 erbjöd vi stöd till HBTQI-studenter som önskade starta en förening I Växjö. Sedan maj 2023 finns LnuGBTQ (länk som inte fungerar just nu) som en betydelsefull mötesplats för HBTQI-studenter. I Kalmar finns i nuläget ingen studentförening för HBTQI-studenter (om du vill starta en kan du höra av dig till Studiesocial Kalmar), utan många träffas i stället på RFSL Kalmar läns queerhäng.

I samband med den uppföljning som genomfördes hösten 2023 har vi utarbetat en handlingsplan. Den inkluderar flera åtgärder, till exempel att skriva ut pronomen på vår presentationssida och i våra mejlsignaturer. Vi har lagt till information i vår personalhandbok om att vi är diplomerade och vad det innebär för verksamheten. Vi har förankrat med vår valberedning att vi är diplomerade och vad framtida sökande till kårstyrelsen bör känna till. Vi ser också över de val som buddies och newbies kan göra i anmälan till Buddy-programmet

En fråga som vi känner lite extra för är att få Linnéuniversitetet att engagera sig mer i Pride, och mer specifikt i Pride-tågen i Kalmar och Växjö. De senaste åren har universitetet inte varit så synliga där och även om de håller föreläsningar på temat HBTQI under Pride-veckan anser vi att det inte räcker.

Har du frågor?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30