Din röst i kårvalet gör skillnad! Kårvalet avgör vilka som ska representera dig som student och arbeta för att förbättra din studietid.
 
Genom att rösta kan du påverka allt från utbildningskvalitet och studiemiljö till sociala aktiviteter och rättigheter. Det är din möjlighet att säga vad som är viktigt för dig och dina studiekamrater.
 
Tillsammans kan vi skapa en stark studentgemenskap – men det börjar med din röst.
Rekommendationer på kandidater från valberedningen

På denna sida hittar du valberedningens rekommendationer för kårvalet. Dessa kandidater har blivit noggrant utvalda baserat på sina kvalifikationer och engagemang för studenternas bästa.

Det är dock viktigt att notera att det även kan finnas andra kandidater i valet. Vi uppmuntrar dig att läsa om alla kandidater och göra ett informerat val. Din röst formar framtiden för studentkåren!

Valet genomförs i Hitract, och varje medlems röst är betydelsefull! Du har möjlighet att välja upp till tre deltidsledamöter per ort som ska representera dig och dina intressen i studentkåren.

Om du inte vill rösta på en specifik kandidat kan du också välja att rösta vakant. Det betyder att platsen lämnas öppen för framtida tillsättning. Ditt val påverkar hur studentkåren arbetar för att förbättra studiemiljön och skapa en stark studentgemenskap – använd din röst!

Ordförande

Oscar Borgström

Oscar läser Mjukvaruteknik på Linnéuniversitetet i Kalmar. Intrycket vi fick av Oscar var att han är en ansvarsfull, plikttrogen och kompetent person, och att han förstår vad det innebär att vara ordförande för Linnékåren. Om Oscar blir vald till ordförande kommer han att arbeta för en större tydlighet från universitetet i vad som faktiskt gäller för utbildningar och studenter när de studerar, och för att kåren ska vara en så attraktiv organisation att ett medlemskap i kåren blir en självklarhet. Oscar har varit engagerad i Kalmars studentliv genom föreningen SPIIK, där han satt som ordförande. Han har god kontakt med studentlivet i Kalmar, men även en bra förståelse och kunskap om vad som sker i Växjö. I intervjun visade Oscar upp en stor inblick i både lokala och nationella studentfrågor, och problem som studenterna ställs inför, både i utbildning och i det sociala livet. Enligt valberedningen kommer Oscar att vara en stor tillgång för Linnékåren och studentlivet vid Linnéuniversitetet.

Studiesocialt Ansvarig Kalmar

My Fagergren

My har varit med i Linnékårens styrelse i snart tre år, och vill nu bli omvald till sitt andra år som studiesocialt ansvarig i Kalmar. Under sin tid i kåren har hon lärt sig det allra mesta om både Linnékåren och Linnéuniversitetets organisationer samt nationella studentfrågor. My är en väldigt glad och driven person med stor ansvarskänsla. Hon ger allt i det hon tar på sig och försöker alltid komma på den mest rättvisa lösningen på problemen hon ställs inför. Om My blir omvald kommer hon fortsätta sitt arbete med att få Linnékåren att synas på universitetet genom olika evenemang och göra det mer attraktivt att vara medlem i Linnékåren. Utöver Linnékåren har My även varit aktiv som kårhusansvarig i KAROLIN, ordförande för LéK-Stugan och ledamot i KAFFE. Hon har genom åren gjort mycket för Kalmars studentliv genom sitt engagemang och har ett driv som är svårt att matcha. My är den självklara kandidaten för posten som studiesocialt ansvarig.

Studiesocialt Ansvarig Växjö

Ata Abbas

Ata flyttade till Växjö för att studera en kandidat inom datavetenskap. Samtidigt är han delaktig i studentlivet på universitetet. Han sitter just nu som kassör i ESN Växjö och har även hand om deras partnerskap och bokningar samt översättningar. Ata är väldigt social av sig och har under de senaste två åren planerat och hållit i flertalet evenemang för ESN där han tagit på sig ett stort ansvar. Han vill fortsätta med att utveckla kårens verksamhet och dess samarbeten med olika företag och studentföreningarna på campus. Ata har även den internationella prägeln, där han har som ambition att förbättra samarbetet mellan svenska och internationella studenter och föreningar. Atas engagemang för studenterna och föreningslivet gör att valberedningen anser att han passar utmärkt till positionen som studiesocial för Linnékåren och dess styrelse.

Utbildningsbevakare Kalmar

Stefan Sjöberg

Stefan läser det nytillkomna rättsvetarprogrammet i Kalmar, men har varit med i en mängd olika program och kurser genom åren. Under sin tid på universitetet har Stefan varit väldigt aktiv inom studentlivet genom bland annat föreningarna FIKS, KAFFE och LiK. Han har även arbetat på Sjösjukan en hel del innan pandemin slog till. Han fick upp intresset för utbildningsbevakning under sitt år som utbildningsansvarig i LiK, och hans ambition som Utbildningsbevakare i Kåren är att öka studentrepresentationen gentemot universitetet och att fortsätta utöka samarbetet mellan Linnékåren och utbildningsföreningarna. Stefan är en väldigt ansvarsfull, social och utåtriktad person med många års erfarenheter av både studier och studentliv. Han har genom sitt långa engagemang en ganska unik position där han har en stor inblick både i hur studentlivet och studierna fungerade förr och i nutid, och vilka lärdom vi kan ta av detta. Med sin långa inblick i universitetsvärlden kommer Stefan vara en god tillgång för Linnékåren.

Utbildningsbevakare Växjö

Mattias Eriksson

Mattias studerar just nu men har sedan tidigare en kandidat inom medieteknik. Han arbetade efter examen som systemutvecklare fram till årsskiftet. I hans första stint på universitetet satt han i Smålands som utskotts- och aktivitetsansvarig samt i Wädur. Vilket tillsammans med hans utbildning har gett Mattias kunskap och perspektiv om hur både student- och universitetslivet fungerar. Nu har hans nyfikenhet fått upp blicken för sitt nästa mål. Att vidare utveckla kårens arbete med utbildningsfrågor och arbeta för studenternas bästa. Detta gör att valberedningen anser att Mattias kommer passa väldigt bra i Linnékårens styrelse som utbildningsbevakare.

Deltidare Kalmar

Erika Andersson

Erika är nu inne på sitt fjärde år på Linnéuniversitetet, och studerar just nu naturvetenskapligt basår. Hon har varit inne på flera olika spår i sina studier och har genom detta fått en god inblick inom flera olika fakulteter och hur de arbetar. Som deltidare är Erika mest intresserad av att engagera sig i utbildnings- och internationella frågor, eftersom hon har störst inblick i dessa områden. Hennes mål i styrelsen är att kunna styrka studenternas röst, komma med nya idéer som ska rikta sig till att engagera nya medlemmar och öka samarbetet mellan de olika föreningarna. Erika beskriver sig själv som organiserad, noggrann och flexibel med en vilja att hjälpa andra. Egenskaper som värdesätts högt inom Linnékårens arbeten. Valberedningen tycker att Erika skulle passa utmärkt till Linnékårens styrelse.

Deltidare Kalmar

Fernanda Laguna Dorado

Fernanda har varit del av Linnékårens styrelse sedan hösten 2024, och vill nu sitta ännu ett år. Hon kommer från Bolivia och studerar media, demokrati och mänskliga rättigheter i Kalmar. Fernanda har tidigare erfarenheter av att arbeta inom studentorganisationer, hon var ordförande för en studentorganisation när hon studerade till sin kandidatexamen. Om Fernanda blir omvald till styrelsen vill hon fortsätta arbeta med sociala aktiviteter och EUniWell, där hon vill försöka öka integreringen mellan internationella och svenska studenter. Fernanda beskriver sig själv som strukturerad, balanserad, extrovert och empatisk, och med hennes tidigare erfarenhet inom kåren är hon ett klart val till den nya styrelsen.

Deltidare Kalmar

Punsisi Atapattu

Punsisi kommer från Sri Lanka, där hon äger ett framgångsrikt konditori men har även arbetat som HR-representant. Hon har kommit till Sverige för att studera Tourism Management och är studentrepresentant för programmet. Genom sitt företag har Punsisi god förståelse i vad som krävs för att ta bra beslut och att de beslut hon tar har en påverkan på andra. Under intervjun fick vi känslan av att hon är snäll, kompetent, ansvarsfull och villig att visa framfötterna, hon är med rätta väldigt stolt över sina prestationer. Punsisi beskriver sig själv som en entreprenör som gillar utmaningar och vill bidra med sina talanger till styrelsens olika uppdrag. Trots sitt korta uppehälle i Sverige har Punsisi redan framhävt sig och visat för valberedningen att hon har vad som krävs för att vara en värderad medlem av Linnékårens styrelse.

Deltidare Växjö

Sunil Magantiads

Sunil kommer från Indian och pluggar första året på masterprogrammet i ekonomi. Trots att han bara har varit i Sverige i mindre än ett år, har han har lyckats med att inte bara vara studentrepresentant för sitt program, utan även som kassör för UPF här i Växjö. Innan Sunil flyttade till Sverige, arbetade han som senior analytiker under mer än ett decennium. Under tiden han studerade i Indian grundade och ledde han en studentorganisation under nästan två år. Denna erfarenhet har gett honom strukturell kunskap om hur organisationer styrs och hur man koordinerar event vilket valberedningen uppskattade under intervjun. Sunils ambition är att försöka bidra med inkludering, internationellt samarbete såsom EUniWell och att fostra ett välmående inom Linnékåren och universitetet. Valberedningen tror på så sätt att Sunil hade varit en prima tillgång till kårstyrelsen som deltidare.

Deltidare Växjö

Lesly Nicole Franco Torres

Lesly har studerat vid universitetet under ett par år. Hon växte upp i Dominikanska Republiken men har under merparten av sitt liv bott i Madrid i Spanien innan hon kom till Sverige. Lesly är väldigt aktiv i föreningslivet på universitetet och sitter i ESN Växjös styrelse som vice ordförande, hon har även tidigare suttit i LnuGBTQ+’s styrelse. Hon sitter även i ESNs nationella styrelse. Hennes intresse för studentlivet väcktes innan hon började på universitetet. Där hon under gymnasiet var med i olika studentföreningar. Lesly har under sin tid i Växjö varit involverad i flera event och samarbetat med Linnékåren under ett flertal tillfällen. Hennes kunskap om kåren och dess arbete gör att hon tillsammans med hennes erfarenheter i andra föreningar har det som krävs för att göra Linnékåren bättre. Valberedningen anser att Lesly passar utomordentligt bra som deltidare i Linnékårens styrelse.

Deltidare Växjö

Olga Rojas

Olga kommer från Colombia men kom till Sverige för att studera Design + Change. Men har tidigare tagit examen i sitt hemland samt en masterexamen i Italien. Hon har ett stort intresse inom hållbarhet och studenters välbefinnande vilket vi kan se i hennes arbete inom EUniWell under hösten och våren. Olga har innan hon flyttade till Sverige arbetat som kommunikatör och inom marknadsföring i Colombia. Detta har gett henne betydande kunskap om hållbarhet och innovation, men även vikten om att arbeta tillsammans i team för att nå gemensamma mål. Hennes engagemang och expertis för studenternas individuella och kollektiva välmående gör att hon enligt valberedningen passar lysande in i Linnékårens styrelse som deltidare.

Genvägar

Har du frågor om...

nomineringarna?
Kontakta valberedningen
styrelseposterna?
Kontakta oss på