Linnékåren är en HBTQI-diplomerad verksamhet 

Andra stipendium & priser

Här finns det andra stipendier som inte hålls av Linnékåren som du som student kan ansöka om. Även finns det priser här som man kan antingen nominera sig själv eller andra till. 

Leadssons Stipendium

Leadsson-stipendiet riktar sig till studenter inom marknadsföring, journalistik och ekonomi som skrivit en uppsats som bidrar till kunskapen om tjänster som Leadsson erbjuder. Syftet är att främja kunskap och praktisk tillämpning inom dessa områden. Stipendiet är på 5 000 kr och delas ut baserat på en uppsats skriven på C- eller D-nivå. Juryn består av Leadssons medarbetare, och vinnarens namn kan användas i marknadsföring. Ansökningar, som inkluderar personlig information och en uppsatssammanfattning, skickas till stipendium@leadsson.se och ska vara inne senast 30 april 2025.
Sista ansökningsdag: 30 April 2025 (Löpande, 30 april varje år)

Compricers Ekonomistipendium

Compricer delar årligen ut ett stipendium som riktar sig till studenter som skrivit en uppsats inom ämnet privatekonomi. Stipendiet är värt 20 000 kronor och kan sökas av både författare till C- och D-uppsatser.
Sista ansökningsdag: 30 september 2024

Ramboll instiftar nytt pris för masteruppsatser inom cirkulär ekonomi

Vi på Ramboll är entusiastiska över att dela en spännande nyhet som vi tror kan intressera er och era studenter. Som en del av vårt åtagande att främja en mer hållbar framtid har vi nöjet att introducera ett nytt pris för masteruppsatser inom cirkulär ekonomi. Omställningen till en cirkulär ekonomi är viktigare än någonsin, och med detta pris siktar vi på att uppmuntra och belöna innovativa idéer och forskning som kan bidra till utvecklingen inom detta område. Priset på 25 000 kronor är avsett att fungera som en katalysator för nyskapande tankar. För mer information om prisets kriterier och ansökningsförfarande, besök gärna vår webbplats via länken nedan. Ansökningsperioden är öppen från 1 maj till 14 juni. Vi har även skrivit en kort artikel som ni fritt kan använda för att dela information om priset. Se nedan Vi skulle vara oerhört tacksamma om du kunde hjälpa oss att sprida detta budskap till intresserade studenter och kollegor inom ert nätverk. Tillsammans kan vi inspirera till förändring och innovation inom cirkulär ekonomi. Tack för ditt stöd och engagemang i denna viktiga fråga. Tveka inte att kontakta mig eller Tomas Thernström om du har några frågor eller behöver ytterligare information.
Sista ansökningsdag: 14 Juni 2024

Riksdagens uppsatstävling

Är du student och vill ha chans att vinna riksdagens uppsatstävling? Då ska du skriva din uppsats om valfritt ämne men med en tydlig koppling till riksdagen. Två vinnare utses varje år. Vinsten är ett diplom, en gåva, en prisceremoni och ett seminarium i riksdagen för att uppmärksamma uppsatserna. Vid ceremonin deltar bland annat riksdagens talman och ledamöter med koppling till ämnet för uppsatsen. Uppsatstävlingen är öppen för studenter på kandidat-, magister- eller masternivå. Läs mer på riksdagens webbplats om tävlingen, exempel på uppsatsämnen och hur man kan använda data från riksdagen som är tillgänglig för alla.
Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Krea Stipendium – För att främja företagandet!

Driver du eget företag vid sidan av studier? Ansök senast 31 maj 2024 för att få en chans att vinna Kreas stipendium. Värdet av stipendiet är 10 000 kronor.
Sista ansökningsdag: 31 maj 2024