EuniWell

Vad är EUniWell?

EUniWell – the European University for Well-Being – är en av 50 utvalda europeiska universitetsallianser som finansieras av Europeiska kommissionen genom ERASMUS+ programmet 2020. EUniWell består av elva framstående universitet: Birmingham (Storbritannien), Köln (Tyskland), Florens (Italien), Inalco (Frankrike), Konstanz (Tyskland), Linnéuniversitetet (Sverige), Murcia (Spanien), Nantes (Frankrike), Santiago de Compostela (Spanien), Semmelweis (Ungern) och Taras Shevchenko National University of Kyiv (Ukraina). Dessutom har vi stöd från över 100 associerade partners från alla samhällssektorer.

I november 2023 tog EUniWell ett stort steg framåt genom att påbörja sin andra fas, uppbackad av förnyad Erasmus+ finansiering. Denna avgörande milstolpe, efter en framgångsrik treårig pilotfas, öppnar dörrarna till en dynamisk era av tillväxt och innovation. I centrum för denna spännande resa ligger lanseringen av “EUniWell 2030: Strategy Framework and Strategy Questions”, ett visionärt dokument som utstakar vägen för vårt uppdrag som ett europeiskt universitet dedikerat till välbefinnande.

När vi fördjupar vårt inflytande inom forskning, utbildning, innovation och samhällsengagemang är vi fast beslutna att forma en bättre framtid för alla. Med en passion för att skapa förändring och ett starkt engagemang för samhällsfrågor, fortsätter EUniWell att vara en ledande kraft i att främja välbefinnande över hela Europa. Vår resa mot en ljusare och mer hållbar framtid har bara börjat – och vi inbjuder dig att vara en del av denna spännande utveckling.

EUniWell kommittén

EUniWell-kommittén är en ny och spännande grupp inom Linnékåren, skapad för att stärka studentengagemang och välbefinnande i enlighet med EUniWells fokusområden. Om du brinner för att göra skillnad och vill vara en del av något större, då är detta din chans! Kommitténs ledare är deltidsledamot i kårstyrelsen, vilket ger en unik möjlighet att arbeta nära beslutsfattare inom kåren. 

Alla kommittémedlemmar måste vara medlemmar i Linnékåren, men vi välkomnar alla studenter att delta i våra evenemang. Vi har aktiviteter på båda campus som främjar välbefinnande och hållbarhet. Vår kommitté arbetar också för att informera studenter om de fantastiska möjligheter som finns inom EUniWell och stödjer studenter som upplever stress eller psykisk ohälsa genom att skapa trygga och stödjande mötesplatser.

“Vårt huvudsakliga mål är att göra din tid på LNU oförglömlig!”

Några av våra mest populära aktiviteter inkluderar kreativa målarverkstäder, roligt Halloween-pyssel, inspirerande workshops om mental hälsa, och färgsprakande firanden av Internationella studentdagen med poesi och knytkalas. Vi har också speed-friending för att hjälpa dig hitta nya vänner, matlagningskurser för att upptäcka nya kulinariska färdigheter och avkopplande yogapass för att hitta balans i vardagen.

Genom att vara en del av EUniWell-kommittén får du inte bara möjligheten att delta i dessa fantastiska evenemang, utan också chansen att forma framtida aktiviteter och initiativ. Tillsammans kan vi skapa en livfull och stödjande studentgemenskap. Kom med och gör skillnad – din tid på LNU kan bli oförglömlig!

EUniWell utanför Sverige

 

Utanför Sverige öppnar EUniWell dörrar till fantastiska utbildningsmöjligheter för studenter, forskare, lärare och personal vid sina medlemsuniversitet. Föreställ dig korttidsprogram, praktisk utbildning, workshops och både sommar- och vinterskolor som berikar din akademiska resa. Möjligheterna är oändliga med omfattande mobilitetsprogram för både studenter och personal. Du kan tillbringa en termin eller ett helt akademiskt år utomlands vid ett av EUniWells partneruniversitet eller delta i inspirerande virtuella workshops.

Tänk dig att studera utomlands i en till tre veckor – fördjupa dig i en ny kultur, prova innovativa inlärningsmetoder, skapa nya vänskapsband och utveckla ovärderliga färdigheter. Vissa av dessa kurser erbjuder till och med högskolepoäng! För att säkerställa att du får dina poäng registrerade, glöm inte att kontakta din programkoordinator och den internationella koordinatorn för ditt program. Dessutom kan du ha möjlighet att få ett EUniWell-resestipendium från ditt hemuniversitet, vilket gör denna otroliga möjlighet ännu mer värdefull.

Vill du göra din utbildning oförglömlig? Ta reda på mer om EUniWell och ta chansen att utnyttja dessa fantastiska möjligheter. Det är dags att vidga dina vyer, skaffa nya erfarenheter och bli en del av en global gemenskap. Din resa mot en spännande och berikande framtid börjar här!

Kommitténs instagram

På EUniWells instagram hittar ni all information om lokala eventen som arrangeras

EUniWell

Här hittar ni mer information om EUniWell från EUniWells egna hemsida

LNUs sida om EUniWell

Här hittar ni mer information om hur universitetet arbetar med EUniWell
Buddyprogrammet
Alla studenter vid Linnéuniversitetet är välkomna att bli buddies.
Studentrepresentant
Vill du bli en studentrepresentant eller studerandeskyddsombud?
För föreningar
Här hittar du information som gäller för din förening.
Föreningar Växjö
Under Linnékåren finns ett brett utbud av föreningar.
Föreningar Kalmar
Under Linnékåren finns ett brett utbud av föreningar.

Har du frågor?

Kontakta oss på mejl, telefon, facebook eller fyll i formuläret så svarar vi dig så snart vi kan
MÅN-FRE 09:00 - 11:30