På Gång

Under året anordnar vi massor av event och andra aktiviteter. En del är medlemsexklusiva och en del är öppna för alla studenter.

Vad sägs som en av Sveriges största studentfestivaler, tre välkomstmässor med tusentals besökare, medlemskaffen med gratis kaffe för dig som är medlem och mycket mycket mer!

Genvägar

Växjö

Introduktionen

Att börja plugga kan kännas skrämmande med mycket som är nytt och en helt ny stad att lära känna. Lyckligtvis är du inte ensam. Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på LNU anordnar studentföreningarna massor av kul aktiviteter under terminens första vecka/veckor. Många beskriver introduktionen som det bästa under deras studietid och något av det roligaste de varit med om!

Hur funkar det?

Det är föreningarna under studentkåren som arrangerar introduktionen. Introperioden varar mellan en och två veckor beroende på vilken förening du tillhör. Din förening kommer att kontakta dig under sommaren med info om hur du går till väga för att delta på introduktionen. Har du inte blivit kontaktad kan du se vilken förening du tillhör på vår föreningssida.  Föreningarna har faddrar som är utbildade av oss på studentkåren och finns till för att du som ny student ska kunna ställa frågor om allt möjligt som kan komma upp under din första tid på LNU.

Välkomstmässan

Välkommen till välkomstmässan för nya och gamla studenter! Syftet med mässan är att du som student ska lära känna studentlivet, din studentstad samt det utbud som företag, föreningar och myndigheter erbjuder.

Så passa på att ta del av rabatter, hitta ett extrajobb eller varför inte hitta en förening att engagera dig i vid sidan av studierna. Vid vårterminens start genomför vi mässan endast i Växjö.

Mässan brukar locka ca 3000-5000 studenter, såväl nya som nuvarande. Antalet utställare varierar från år till år men brukar ligga på ca 70-90. 

Datum: 1 september

Tid: Kl. 10-14.30

Plats: K-huset

CSN-Frukost

Dagarna innan CSN anländer är ekonomin inte alltid den bästa. Därför kommer vi på kåren att bjuda kårmedlemmar på frukost. Kom och träffa Linnékåren i Växjö och ha en trevlig frukost med oss och andra studenter! OBS: Du behöver anmäla dig och få en gratisbiljett till frukosten.
 
Du gör så här:
– Skaffa appen Hitract
– Skapa ett konto
– Följ Linnékåren
– Hitta eventet “CSN-frukost in Växjö”
– Skaffa en gratisbiljett
 
Plats: TBA
Datum: 24 oktober & 24 november

Kalmar

Introduktionen

Att börja plugga kan kännas skrämmande med mycket som är nytt och en helt ny stad att lära känna. Lyckligtvis är du inte ensam. Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på LNU anordnar studentföreningarna massor av kul aktiviteter under terminens första veckor. Många beskriver introduktionen som det bästa under deras studietid och något av det roligaste de varit med om!

Hur funkar det?

Det är föreningarna tillsammans med studentkåren som arrangerar introduktionen. Introperioden är i år under vecka 34 & 35. Din förening kommer att kontakta dig under sommaren med info om hur du går till väga för att delta på introduktionen. Har du inte blivit kontaktad kan du se vilken förening du tillhör på vår föreningssida.  Föreningarna har faddrar som är utbildade av oss på studentkåren och finns till för att du som ny student ska kunna ställa frågor om allt möjligt som kan komma upp under din första tid på LNU.

Linnécupen

För tredje året i rad anordnar Linnékåren aktivitetsdagen Linnécupen för nya studenter i Kalmar. Utbildningsföreningarna tävlar mot varandra i jakten på den åtrovärda Linnécupen-pokalen.

Till skillnad från de senaste två åren kommer vi i år att samla samtliga föreningar i Kalmar Sportcenter och alla aktiviteter kommer att vara inomhus. 

Linnécupen är en helnykter aktivitet som genomförs tillsammans med Studenthälsan och Kalmar Kommun. 

PRAKTISK INFO

Datum & tid: 24 augusti 9.45 – 14.15

Plats: Kalmar Sportcenter

Kalmar Garden Party

Kalmar Garden Party är introduktionens självklara höjdpunkt. Festivalen är i år en tvådagars fest som går av stapeln den 27e augusti och den 30e augusti. Eventet kommer att vara exklusivt för dig som är medlem i Linnékåren.

Mer info kommer närmare inpå eventet

DJ
To be announced 

PRAKTISK INFO

Datum & tid: 27 augusti 15-01

30 augusti 18-22

Plats: Kalmarsundsparken

Välkomstmässan

Välkommen till välkomstmässan för nya och gamla studenter! Syftet med mässan är att du som student ska lära känna studentlivet, din studentstad samt det utbud som företag, föreningar och myndigheter erbjuder.

Så passa på att ta del av rabatter, hitta ett extrajobb eller varför inte hitta en förening att engagera dig i vid sidan av studierna.

Mässan brukar locka ca 1000 studenter, såväl nya som nuvarande. Antalet utställare varierar från år till år men brukar ligga på ca 40-50. 

PRAKTISK INFO

Datum & tid: 6 oktober 10-14.30

Plats: Universitetskajen

Hösten 2022

Just nu håller vi på för fullt med att planera höstens aktiviteter. Här bredvid finns en kortfattad lista på ett fåtal saker som ligger i startgropen.

Är du intresserad av att hjälpa till? Hör av dig till Isak på social.k@linnek.se

  • Pride-häng, 24 september

  • Höstfest/sittning, oktober/november

  • Festbuss till studentpub i Växjö, november

  • Julsittning, december

CSN-Frukost

Dagarna innan CSN anländer är ekonomin inte alltid den bästa. Därför kommer vi på kåren att bjuda kårmedlemmar på frukost. Kom och träffa Linnékåren i Kalmar och ha en trevlig frukost med oss och andra studenter! OBS: Du behöver anmäla dig och få en gratisbiljett till frukosten.
 
Du gör så här:
– Skaffa appen Hitract
– Skapa ett konto
– Följ Linnékåren
– Hitta eventet “CSN-frukost in Kalmar”
– Skaffa en gratisbiljett
 
Plats: Linnékårens kontor
Datum: 22 september, 24 oktober, 24 november

Medlemskaffe

VARJE TORSDAG BJUDER VI MEDLEMMAR PÅ KAFFE & TE!

Medlemskaffe varje (helgfri) torsdag där det finns möjlighet att prata med representanter från oss, knyta kontakter med studenter från andra institutioner eller bara få ett trevligt avbrott i studierna. Ibland bjuder vi med någon av alla våra samarbetspartners.
Linnékåren firar också alla goda högtider tillsammans med sina medlemmar i samband med medlemskaffet. Semlor på Fettisdagen, kanelbullar på kanelbullens dag osv.

Växjö

Plats: K-huset, nära glasgången mot H-huset

Tid: Växjö: 12.15-13.15

Kalmar

Plats: Hus Radix

Tid: 12.00-13.00

Kaffeschema hösten 2022*

*Preliminärt schema, uppdateras löpande

Datum
Tema Växjö
Tema Kalmar
8 september
15 september
22 september
Tillsammans med Malkars
29 september
6 oktober
Kanelbullens dag
Inställt pga välkomstmässan
13 oktober
Tillsammans med Kalmarhem
20 oktober
27 oktober
Halloween-tema
Halloween-tema
3 november
10 november
Kladdkakans dag
Kladdkakans dag
17 november
24 november
1 december
8 december
15 december
Lucia med lussebullar
Lucia med lussebullar